De beste TV-series voor mannen wordt gedefinieerd door het genre. Actie-, misdaad, satire-, humor-, horror-, fantasieseries doen het bij mannen in het algemeen erg goed. Als we naar wat nationale en internationale statistieken kijken dan schieten er meteen een paar TV-series boven uit die veruit het meest door mannen bekeken worden. We vroegen de redactie van Menlife naar hun favoriete series. 

Breaking Bad

Breaking Bad is een Amerikaanse serie, met maar liefst 5 seizoenen liep, met een totaal van 62 afleveringen. Breaking Bad start met een radeloze chemie leraar (Walter White) die via omwegen met één van zijn ingenieuze chemie-studenten (Jesse Pinkman) in de drugshandel terecht komt. Seizoen na seizoen groeit hun business, en de hun strijd tegen de Mexicaanse maffia. Dit is een serie die je als man niet gemist mag hebben.

Game of Thrones

Game of Thrones speelt zich af in een fantasiewereld, Westeros genaamd. Verschillende families bevechten elkaar voor de felbegeerde troon in de hoofdstad. Een keur aan ridders, hofdames en hun hofhouding voert de kijker langs dwaalwegen vol met intriges, en bloedstollende, maar vooral bloederige scenes. Deze serie laat je geen seconde los, en is een “must” voor elke man.

Monty Python’s Flying Circus

Monty Python’s Flying Circus is Britse humor ten top, en blijft een veel bekeken serie door de jaren heen. De serie was op TV van 1969 tot en met 1973, en is nog steeds actueel. De serie is een historisch document voor de humor en de tijdgeest van dat gedeelte van de vorige eeuw. De korte sketches opgevoerd door Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en Terry Gilliam, blijven dus danig olijk dat ze keer op keer weer leuk zijn.

Een avondje Monthy Python met je vrienden is niet te versmaden.

Dit is slechts een minuscule greep uit de lange lijst van meest bekeken, en daarmee beste TV-series voor mannen. Uiteraard vind je op Netflix nog veel meer suggesties.